Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@07:21:42 GMT

دافعه حرکتی در ایستگاه‌های مترو

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۵۹۶۵

دافعه حرکتی در ایستگاه‌های مترو

در روزهای گذشته تصاویری از خرابی پله برقی در تعدادی از ایستگاه‌هایمترو از سوی عده‌ای از مخاطبان «دنیای اقتصاد» ارسال شده که در این میان ایستگاه تجریش به‌عنوان بزرگ‌ترین، عمیق‌ترین و در عین حال یکی از پرترددترین ایستگاه‌های شبکه متروی پایتخت نیز در گزارش‌ها و تصاویر ارسالی مخاطبان وجود دارد. شهروندان عنوان می‌کنند که برخی از این پله برقی‌ها به فاصله کوتاهی از زمان تعمیر دچار اشکال و مجددا متوقف می‌شوند؛ طوری که به نظر می‌رسد تعمیر مکرر آنها فایده چندانی ندارد و راه حل مناسبی برای تغییر وضعیت پله برقی‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایستگاه متروی تجریش حدود ۱۵ هزار مترمربع مساحت و تقریبا ۳۰ دستگاه پله‌برقی دارد و با توجه به عمق زیاد آن، خرابی پله برقی حتی در بخشی از مسیر می‌تواند سالمندان، زنان باردار و کودکان را با مشکل جدی روبه‌رو کند. بعد دیگر اهمیت این تجهیزات، نقش کلیدی آنها در ارائه تصویر مترو به‌عنوان یک ناوگان حمل و نقلی کارآمد و سهل‌الوصول برای مسافران است. طبیعی است در صورت خرابی مکرر پله‌های برقی، این تصویر در ذهنشهروندان مخدوش شده و به منزله یک نیروی دافعه بر انتخاب این ناوگان از سوی مسافران، تاثیر سوء می‌گذارد. در مورد خرابی مکرر برخی پله‌های برقی دو سناریو مطرح است؛‌ نخست اینکه شاید عوامل برخی از پیمانکاران تعمیرات را به شکل اساسی و با کیفیتی که باید انجام نمی‌دهند و به همین خاطر راه‌اندازی مجدد پله برقی دوام زیادی ندارد. سناریوی دوم نیز این است که اساسا تعمیرات، دیگر پاسخگوی حل مشکل نبوده و یک هزینه زائد است. در این صورت شاید تصمیم اساسی برای پله‌برقی‌های در حال بهره‌برداری مورد نیاز باشد.

فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» و در واکنش به گزارش‌های شهروندان مذکور درباره خرابی مکرر پله برقی در برخی ایستگاه‌ها گفت: پله برقی به اندازه قطار برای مجموعه بهره‌برداری مترو اهمیت دارد و قطعا هر زمان با خرابی پله برقی روبه‌رو می‌شوید، در همان زمان تمام عوامل فنی و بهره‌برداری در حال تلاش برای رفع مشکل هستند. به گفته وی، اهمیت ویژه پله برقی برای مترو از این بابت است که خرابی آن می‌تواند تبعات بعدی نامطلوبی نظیر اختلال در سلامتی شهروندان و بروز مشکل قلبی و تنفسی بیماران در زمان بالا رفتن از پله‌های معمولی را به دنبال داشته باشد. وی بدون اینکه مشکل خرابی مکرر پله برقی در ایستگاه‌های مترو به ویژه عظیم‌ترین ایستگاه در حال بهره‌برداری (تجریش) را تایید یا رد کند، قول بررسی موضوع را داد و در عین حال خاطرنشان کرد: واحد مهندسی شرکت بهره‌برداری مترو مسوولیت دارد روزانه گزارش کارکرد پله‌برقی‌ها را دریافت و جزئیات علت خرابی برخی از آنها و نحوه مداخله پیمانکار را بررسی کند. اما در عین حال در مورد برخی ایستگاه‌های مترو که سال‌هاست در حال بهره‌برداری هستند، این واقعیت وجود دارد که آنها به دوره تعمیرات اساسی رسیده‌اند. بنابراین در مورد برخی از آنها تعمیرات کوچک و موردی پاسخگو نیست. از این رو در حال برنامه‌ریزی برای تعمیرات اساسی پله برقی‌ها هستیم. به گفته وی حدود ۸۰۰ دستگاه پله برقی در شبکه در حال بهره‌برداری مترو فعال است که واحد مهندسی به‌طور دائمی در حال رصد آنهاست. وی درباره وضعیت قطعات یدکی مورد نیاز تعمیرات پله برقی‌ها نیز خاطرنشان کرد: مشکلاتی در بخش تامین قطعات وارداتی وجود دارد، اما این مشکلات آن‌قدر نیست که نتوان این تجهیزات را برای سرویس‌دهی قابل قبول به شهروندان نگهداری کرد.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، اهمیت و کارکرد پله برقی با توجه به اینکه نقطه ورود شهروندان به مترو محسوب می‌شود و تاثیر زیادی بر مطلوبیت این ناوگان دارد، کمتر از اهمیت سایر تجهیزات مترو نیست. از سوی دیگر تهران یک شهر شیب‌دار است و در نتیجه فاصله ایستگاه‌های بخش شمالی مترو تا تراز صفر خیابان بیشتر از سایر بخش‌های خطوط است. در ایستگاه تجریش حتی در صورت سلامت تمام پله برقی‌ها، حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا مسافر از پای قطار به خروجی ایستگاه برسد. در این بین خرابی حتی یک دستگاه پله برقی می‌تواند این زمان قابل توجه را باز هم افزایش دهد و به این ترتیب با انصراف تدریجی شهروندان از مترو سواری، سهم حدود ۱۰ درصدی این ناوگان از کل سفرهای درون‌شهری روزانه پایتخت با وجود این دافعه کاهش یابد. به نظر می‌رسد بهبود کیفیت خدمت‌رسانی در شبکه مترو نیازمند یک تصمیم اساسی برای اصلاح وضع موجود است؛ به نحوی که با طی فاز تعمیرات اساسی در کوتاه‌ترین زمان ممکن، دیگر شاهد اشکال در نقطه اتصال شهروندان به ناوگان سریع‌السیر حمل و نقل عمومیپایتخت نباشیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!

تین نیوز

سازمان قطار شهری شهرداری قم قرارداد ساخت متروی قم در شهریور ۱۳۹۰ را بست و قرار شد در سال ۱۳۹۵ این پروژه به بهره برداری برسد اما به دلایل مختلف چنین اتفاقی نیفتاد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، آبان ماه 1402 بود که طرح تحقیق و تفحص از قطار شهری قم در شورای اسلامی شهر قم  مطرح و پس از یک بررسی همراه با چالش و جنجال در نهایت با ۶ رأی ممتنع ، یک مخالف و ۶ رأی موافق به تصویب نرسید.

 رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر قم در خلال بررسی طرح تحقیق و تفحص از سازمان قطار شهری شهرداری قم اذعان داشت: این پروژه باید طی ۶ سال به بهره برداری می رسید که هنوز درگیر و دار مباحث مختلف فنی و اجرایی است. متاسفانه میزان پیشرفت فیزیکی قطار شهری قم به خاطر عوامل متعددی که نیازمند بررسی های ویژه است، بسیار عقب تر از پیش بینی های اولیه است.

مطلب پربازدید مرتبط را بخوانید:

خط 4 متروی مشهد به شهرک مهرگان نمی رسد؟

به گفته اعضای شورای اسلامی شهر قم  در حالی که تا چند سال پیش امکان خرید هر واگن قطار شهری با قیمت ۶ میلیارد تومانی ممکن بود که هم‌اکنون باید بیش از ۵۱ میلیارد تومان برای هر واگن هزینه شود.

 راه اندازی متروی قم به قدری زمان بر شده که در حال حاضر  مهمترین مطالبه عمومی مردم قم در حوزه حمل ونقل عمومی به شمار می رود. این روزها کارزاری در جریان است که خواهان تسریع در راه اندازی متروی قم است. در خواست مردم شهر قم از سید مرتضی سقاییان نژاد اصفهانی؛ شهردار قم و شورای اسلامی شهر قم راه اندازی سریع متروی قم است.

در کارزار «درخواست راه اندازی سریع مترو قم» خطاب به این مسئولان آمده است: ساخت مترو قم زمان زیادی برده و مردم نیاز دارند هرچه سریع تر از این خدمات بهره برداری کنند. بنابراین با توجه به نیاز شهروندان و آسان شدن حمل و نقل و پیشرفت و رونق شهر مقدس قم، ما امضاکنندگان این کارزار از شما درخواست داریم این موضوع را پیگیری کنید تا هرچه سریع تر به بهره برداری از این خدمات دست یابیم.

به گفته اعضای شورای شهر قم برای ارتقای حمل ونقل عمومی ردیف بودجه قابل توجهی اختصاص داده شده است اما هنوز این مهم عملیاتی نشده است و انتظار و مطالبه از شهرداری تحقق آن است.

گفتنی است خط یک متروی قم به طول ۱۴.۸ کیلومتر و ۱۴ ایستگاه عبوری در حال احداث است. فاز نخست خط یک مترو قم در قالب ۶ ایستگاه حدفاصل قلعه کامکار تا میدان مطهری ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

همچنین خط دو مترو نیز به طول ۱۵.۵ کیلومتر از شهرک پردیسان آغاز و در محدوده چهارراه بازار قم خاتمه می یابد.

متروی قم آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نقشه مترو فضایی؛ به راحتی ایستگاه عوض کنید!
  • چگونه به نمایشگاه کتاب برویم؟ | تدابیر حمل و نقل عمومی برای دیدار با یارمهربان
  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • تعداد بمب‌های منفجر نشده در غزه،‌ از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است/ میزان آوارها در نوار غزه بیش از خرابی‌های ایجاد شده در اوکراین است/ ارتش با نتانیاهو در مورد اهداف جنگ اختلاف دارد/ پلیس آمریکا تاکنون ۲۰۰۰ دانشجو را به جرم حمایت مردم غزه دستگیر کرده ا
  • ابن سینا مقصد بعدی تی‌بی‌ام خط ۲ مترو اصفهان
  • سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه! (عکس)
  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا